Leerkrachten in koffiekamer tijdens pauze

Werkplezier

Aan het werk bij Prodas betekent dat je alle kansen krijgt om verder te ontwikkelen. Naast scholingsmogelijkheden, lerende netwerken, intervisie, contacten in de clusters en een gedegen taakbeleid hebben we aandacht voor jou als persoon.

Werkplezier staat voorop! Er kunnen zomaar situaties zijn waardoor dat plezier even wegzakt. Het werk, je thuissituatie of een gebeurtenis in je leven. We werken samen met diverse coaches die jou een stapje verder kunnen helpen. 

Mijn werkplezier website

Als je werkzaam bent bij Prodas krijg je toegang tot onze werkplezier-website. Daar presenteren diverse coaches zich zodat je alle ruimte hebt om iemand te zoeken die bij je past. Daarnaast je er terecht voor tips en hulp op persoonlijk en professioneel vlak. Zo vind je er tips voor jonge ouders en kun je korting krijgen op je sport abonnement. 

Coaching is een gestructureerd en doelgericht proces, waarbij de coach op interactieve wijze de gecoachte aanzet tot effectief gedrag door: bewustwording en persoonlijke groei. Het vergroten van zelfvertrouwen en het exploreren, ontwikkelen en toepassen van eigen mogelijkheden.

Bennink, wikipedia 2022

Coaching

Gelukkig voorzien we hier bij Prodas in. Voor alle werknemers, dus ook voor jou startende leerkracht. Je wordt volledig opgenomen in een team en gaat regelmatig in gesprek met je leidinggevende. Zijn er vanuit jou vragen of vanuit de organisatie dan kun jij je verder gaan verdiepen in jezelf en je dus ontwikkelen.

medewerker op de coaches pagina

Leerkracht Victor, afgestudeerd in 2019, liep tegen een groep 7 aan die verbaal nogal sterk was. Victor had twijfels over zijn aanpak, hij kreeg signalen waaruit hij opmerkte dat sommige kinderen zich stoorde aan het ‘verbale geweld’ en waaruit bleek dat ze het optreden van de leerkracht onvoldoende vonden. Hoe hij dit aan moest pakken wist hij niet goed. Hij legde zijn twijfels voor aan IB en directie en samen gingen ze op zoek naar wat hij nodig had. Een coach van het Expertise Netwerk van Prodas (over het ENP lees je elders informatie) keek met hem mee. De dingen die ze zagen werden met elkaar maar ook met de kinderen besproken. Door het inzicht wat Victor kreeg in 2 sessies en de tools die hij aangereikt kreeg om met de kinderen in gesprek te gaan was hij geholpen en kon hij weer fijn met zijn rustiger geworden groep vooruit.

Dit is een van de vele voorbeelden die we kunnen geven. Maar er is meer. Voor startende leerkrachten is er de eerste 2 jaar ook een Lerend Netwerk: Startende leerkracht. Waarvoor je 2x per jaar wordt uitgenodigd. Je raakt in gesprek met andere startende leerkrachten die voor dezelfde uitdagingen staan als jij. Het sterkt en verbind je met elkaar. Hierbij krijg je ook input en informatie vanuit de organisatie welke helpend is voor in je eigen praktijk.

Zoek je een coach, wil je dat iemand even met je meekijkt of meeloopt laat het weten aan je leidinggevende, dan kijken we intern of extern wie er het beste bij jou past.